Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig fall i boligbyggingen

I april i år er det kun registrert påbegynt bygging av halvparten så mange nye boliger som i april i fjor.

Byggeaktiviteten faller kraftig.

NA24 - din næringslivsavis

Halvering
I april er det registrert iverksetting av 1.604 boliger. Det er en nedgang på 47,5 prosent fra 3.057 boliger i samme periode i fjor.

Hittil i år er nedgangen på nær 30 prosent sammenlignet med i fjor.I årets fire første måneder er det påbegynt bygging av 7.950 boliger, som er 3.375 færre enn i samme periode i fjor, melder SSB.

Store regionale forskjeller
I Oslo er nedgangen på over 60 prosent til 462 igangsatte boliger hittil i år. I andre fylker er nedgangen enda større, som i Troms hvor det bare er igangsatt 66 boliger hittil i år mot 334 i årets fire første måneder i fjor. Nord-Trøndelag og Vestfold er de eneste fylkene med vekst i antall påbegynte boliger, med henholdsvis 116 og 13 prosent flere enn i 2007.

Næringslivet holder byggeaktiviteten oppe
Økte bygningsinvesteringer i industri, varehandel og tjenesteytende næringer er med på å holde byggeaktiviteten oppe. Totalt er det hittil i år igangsatt 1,5 millioner kvadratmeter bruksareal til næringsbygg og bygninger til offentlig sektor, en økning på 13,9 prosent sammenlignet med i fjor.

Totalt er det for alle typer bygninger registrert igangsatt 3,0 millioner kvadratmeter bruksareal i perioden fra januar til april i år, en nedgang på 4,2 prosent sammenlignet med 2007.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken