NA24.no

Kraftig fall i Kværners inntekter


Kværner og konsernsjef Jan Arve Haugan leverer stabile driftsresultater i tredje kvartal, tross lavere inntekter.
Kværner og konsernsjef Jan Arve Haugan leverer stabile driftsresultater i tredje kvartal, tross lavere inntekter. (Scanpix)
Men stabile driftsresultater.

Kværner leverer stabile driftsresultater i tredje kvartal, tross lavere inntekter.

For kvartalet falt omsetningen til 2,86 milliarder kroner fra 4 milliarder i tilsvarende periode i fjor, mens driftsresultatet havnet på 164 millioner kroner, mot 176 millioner i fjor.

Samtidig steg resultatet før skatt til 232 millioner kroner fra 161 millioner kroner.

Fallet i inntektene forklarer Kværner med lavere aktivitet innen virksomheten «Topsides», hvor større prosjekter nylig er blitt sluttført.

- Vi har i løpet av 2015 vunnet en rekke kontrakter som var på toppen av vår prioriteringsliste i 2014. Vi ser at antallet prospekter er redusert for de neste 12 månedene. Samtidig er det noen interessante muligheter der vår ekspertise kan passe godt. I løpet av de kommende kvartalene vil vi gjennomføre pågående programmer for økt konkurransekraft og bruke dette for å posisjonere oss for utvalgte prosjekter, sier Jan Arve Haugan, konsernsjef i Kværner.

I løpet av tremånedersperioden fikk Kværner nye ordre verdt vel to milliarder kroner. Ved utløpet av perioden var ordrereserven på 16,2 milliarder kroner, ned fra 19,4 milliarder i fjor.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere