NA24.no

Kraftig industrifall

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Produksjonen stuper.

Industriproduksjonen gikk ned med 2,8 prosent fra november i fjor til og med januar i år i forhold til august til og med oktober i fjor. Det viser sesongjusterte tall fra Statistisk Sentralbyrå.

NA24 – din næringslivsavis

Det var på forhånd ventet en nedgang på 1,8 prosent på månedsbasis, mens nedgangen ble på 1,3 prosent fra desember i fjor til januar i år.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Årsaken er svikt i etterspørselen etter industriprodukt både i Norge og ellers i verden. Særlig er det nedgang i trelast- og trevareindustrien, samt i metallindustrien de siste tre månedene.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Næringer som papirvare og papirvareindustrien samt produksjon av kjemiske råvarer hadde også en klar tilbakegang i produksjonen, melder SSB.

Et lyspunkt er maskinindustrien som viser en oppgang i sin produksjon. Årsaken er høye ordrereserver fra norsk oljeindustri. Samtidig viser produksjonen i skips- og plattformindustrien en liten nedgang. Annen verkstedsindustri er rammet av nedgangen i salg til bildeleindustrien både i Norge og verden ellers.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere