Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig jordskjelv rystet Japan

Minst tre døde og ti savnede etter at kraftig jordskjelv rystet Japan.

Et kraftig jordskjelv rammet det nordlige Japan i morgentimene lokal tid lørdag, melder japanske medier.

Tre mennesker mistet livet og ti personer er savnet, ifølge tv-stasjonen NHK.

Skjelvet rystet bygninger og førte til flere jordskred. Minst en person mistet livet i et av jordskredene. En annen person ble drept da han løp ut av en bygning og ble påkjørt av en bil.

En mindre mengde med radioaktivt materiale lekket ut ved et atomkraftverk, men det er ikke påvist lekkasjer utenfor kraftverkets område. Driften ved flere atomkraftverk i området går som normalt etter skjelvet, opplyser Tohoku Electric Power Co Inc.

Skjelvet er målt til en styrke på 7,2 på Richters skala, ifølge Reuters. Skjelvet var sentrert i et sparsomt befolket område i Iwate-provinsen. Episenteret ligger om lag 300 kilometer nord for hovedstaden Tokyo, rundt ti kilometer under bakkenivå.

Ifølge rapporter fra tv-stasjonen NHK er en rekke barn og lærere ved et dagsenter blitt skadet. Fire passasjerer i en buss er også alvorlig skadd. Ifølge det japanske nyhetsbyrået Kyodo er til sammen 80 mennesker skadd.

En medarbeider ved rådhuset i Miyagi forteller at de ikke har fått opplysninger om bygninger som har kollapset. Det er ikke utstedt tsunami-varsel.

Jordskjelv er svært vanlige i Japan. Hvert femte av verdens jordskjelv kraftigere enn 6 på Richters skala, er registrert i landet. I 1995 mistet 6400 mennesker livet da et skjelv målt til 7,3 rammet Kobe i Japan.

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen

Kommentarer til denne saken