NA24.no

Kraftig økning for DNO

Sist oppdatert:
DNOs irakiske produksjon gjorde et hopp i mai.

Det viser den månedlige rapporten fra oljeselskapet for mai. DNO International ASA kan vise til en samlet produksjon på 21.889 fat per dag i mai, opp fra 15.962 fat per dag i april.

NA24 - din næringslivsavis

Det er i Nord-Irak at økning har kommet i mai. Med økt lokalt salg har produksjonen blitt økt fra 5.961 fat er dag i april til 11.685 fat per dag i mai. Produksjonen i Jemen var på det nærmest uendret og endte på 10.204 fat per dag.

Tawke hopp
All DNOs produksjon i Nord-Irak foregår på Tawke-feltet. Den ble doblet i mai til 12.983 fat per dag.

Det ble oppnådd en oljepris op 69,49 dollar per fat av DNO i mai, noe som er langt under den internasjonale markedsprisen, noe som skyldes at oljen blant annet fra Tawke foreløpig kun selges i det lokale markedet. Oppnådd pris i april var på 77,85 dollar per fat.

Nye funn i Jemen
DNO har siden forrige månedsrapport gjennomført en rekke boringer både i Jemen og i Nord-Irak.

På blokk 43 i Jemen har det blitt boret en letebrønn på Mesari-prospektet. Her viste den normale produksjonssonen Qishn kun vann, mens det ble funnet indikasjoner på hydrokarboner i Saaf-formasjonen. Det vil bli gjennomført tester på et senere tidspunkt.

I blokk 47 i Jemen er det gjort funn av olje i Sharnah-1 brønnen. Brønnen er testet med en produksjonsrate på 600-700 fat olje per dag med en vannkutt på 70 til 80 prosent. Brønnen klargjøres for fremtidig produksjon.

Riggen er flyttet til letebrønnen Yaalen-1 hvor det gjennomføres tester av en gassforekomst.

På Sharyoof-feltet er det boret to nye produksjonsbrønner, hvorav den ene Sharyoof-30 er satt i produksjon med en rate på 430 fat per dag.

Sterk test
DNO har i løpet av mai også gjennomført testing av produksjonsbrønnen Tawke-11. Brønnen klargjøres nå for produksjon etter en test som viste en produksjon på 8.500 fat per dag gjennom en 3 tommers choke.

20. mai startet DNO boringen av brønnen Tawke-15 på feltet.

Ellers i Nord-Irak har avgrensingsbrønnen Summail Extension-1 blitt foreløpig forlatt, men vil bli gjenopptatt senere. Brønnen ligger på Dohuk-lisensen. På Erbil-lisensen er boringen av letebrønnen Hawler-2 i gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere