NA24.no

Kraftig økning i ledigheten

Foto: Eirik Baardsen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
72.700 er helt arbeidsledige, viser ferske tall fra NAV.

Arbeidsledigheten fortsetter å krabbe oppover i Norge, viser ferske tall fra NAV.

NA24 - din næringslivsavis

Ved utgangen av april var 72.700 helt arbeidsledige i Norge. Den sesongjusterte økningen er på 4.900 fra mars til april, viser tall fra NAV.

De sesongjusterte tallene viser også at hele 86.140 er helt ledige eller på tiltak. Dette er litt over 5.000 mer enn i mars.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Ledigheten øker fortsatt mest innen bygg og anlegg og industrien. Dette gjenspeiles i den kraftige økningen i ledigheten blant menn, sier Arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie. Han påpeker at nesten tre av ti ledige er menn med bakgrunn fra bygg og anlegg og industri.

Arbeidsledigheten er nå 2,8 prosent av arbeidsstyrken. På forhånd ventet de fleste makroøkonomene en økning i ledigheten på 5.000.

Gårsdagens tall fra Statistisk sentralbyrå, Arbeidskraftundersøkelsen (AKU), viste at sysselsettingen falt. Dette kan være begynnelsen på en lenge ventet trend, skriver Handelsbankens økonomer i sin morgenrapport fredag.

Nesten en av tre arbeidsledige er unge voksne mellom 20-29 år. Arbeidsledigheten for aldersgruppen 20-24 år og 25-29 år er henholdsvis 5,2 og 4,3 prosent, nesten dobbelt så høyt som for de øvrige aldersgruppene. Høyest ledighet finner vi blant unge menn i alderen 20-24 år, med en rate på 7,1 prosent. For kvinner i den samme aldersgruppen er ledigheten 3,1 prosent.

Tallene viser at også permitteringene øker kraftig.

- Ved utgangen av april er 18 300 personer permittert. Det er nesten 8 ganger så mange permitterte som på samme tid i fjor. 11 000 av dem er permitterte på heltid og utgjør 15 prosent av de helt ledige, skriver NAV.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere