NA24.no

Kraftig økning i oljelagrene

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Oljelagrene økte mer enn ventet i USA.

De amerikanske myndighetene slapp onsdag ettermiddag den ukentlige oljelagerrapporten.

Rapporten viser at råoljelagrene økte med 3,3 millioner fat til 356,6 millioner fat i forrige uke. Nivået er fortsatt godt over hva som er normalt for denne tiden av året. Samtidig lå raffinerienes utnyttelseskapasitet på 82 prosent.

Bensinlagrene viser et fall på 1,1 millioner fat, mens destillatlagrene falt med 1,6 millioner fat.

I forkant av at lagerrapporten ble frigitt forventet analytikerne en vekst i råoljelagrene på 1,4 millioner fat, og at bensinlagrene vil falle med 0,9 millioner fat. Når det gjelder destillatlagrene var det forventet et fall på 0,2 millioner fat. Raffinerienes utnyttelsesgrad er ventet å bli på 83,1 prosent. Estimatene er innhentet av Platts.

Sent tirsdag meldte American Petroleum Institute at råoljelagrene steg med 4,57 millioner fat under uken som ble avsluttet 20 mars. Når det gjelder bensinlagrene falt disse med 805.000 fat, og distilatlagrene med 1,57 millioner fat, skriver Marketwatch.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere