*Nettavisen* Økonomi.

Kraftig ledighetsbedring i USA

Overraskende bedring i ledigheten.

16.07.09 14:39

Antall førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd falt med 47.000 til 522.000 personer i forrige uke. Det opplyser det amerikanske arbeidsdepartementet.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Dette er langt sterkere tall enn forhåndsestimatene, og det laveste antallet siden januar. Økonomene forventet at antallet nye søkere til arbeidsledighetstrygd ville ende på 533.000 personer.

Også antallet søkere til arbeidsledighetstrygd som har vært søkere i mer enn én uke falt kraftig, viser statistikken. I uken som ble avsluttet 4.juli var det hele 642.000 færre søkere enn uken i forveien. Dette er dobbelt så stort antall som den forrige rekorden fra 1984. Totalt møtte det opp 6.273.000 søkere til arbeidsledighetstrygd.

Snittet av nye søkere de siste fire ukene falt til 584.000 personer. Det tilsvarer en nedgang på 22.500 personer og benyttes som en mer pålitelig kilde til å måle tendensen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Jobless claims - USA
Dette er ukentlige tall for førstegangssøkere på ledighetstrygd i USA, fra det amerikanske arbeidsdepartementet.

Tallene kommer meget raskt, og har derfor en viss betydning. Men de svinger svært mye og er regnet som en lite pålitelig indikator på arbeidsmarkedet.

Mange analytikere følger derfor heller et fireukers glidende snitt, som fjerner litt av støyen fra tallene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag