NA24.no

Kraftig nedgang i norsk industri

Industriens ordrereserve falt med 11,4 prosent fra andre kvartal i fjor til samme tid i år, viser tall fra SSB. – Urovekkende, mener YS-forbundet Negotia.

Det meste av nedgangen i industrien skjer i hjemmemarkedet, som falt med 15,2 prosent, og skyldes lavere aktivitet i oljenæringen. Det ble notert en nedgang på 8,1 prosent i eksportmarkedet, og ordretilgangen gikk ned med 14 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Leder Arnfinn Korsmo i YS-forbundet Negotia er bekymret.

– Det at vi opplever nedgang både i ordrereserver og i ordretilgang gir grunn til uro. Allerede har arbeidsledigheten steget mer enn på mange år, og med forventning om lavere aktivitet er det grunn til å frykte ytterligere økning i arbeidsledigheten, sier Korsmo.

– Dagens tall fra SSB bør være en alvorlig vekker om at det viktigste politiske temaet nå er hvordan en skal ta vare på og samtidig utvikle nye arbeidsplasser, tilføyer han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere