*Nettavisen* Økonomi.

Kraftig økning i fartsbøter

Antall fartsbøter økte kraftig i første kvartal. Statens innkrevingssentral gnir seg i hendene.

Antall fartsbøter økte med 13,5 prosent i første kvartal i år, skriver Statens Innkrevningssentral (SI) i en rapport torsdag. Totalt ble det skrevet ut 53.256 bøter til fartsglade nordmenn.

NA24 - din næringslivsavis

Fartsmillioner
Totalt innkrevde Statens innkrevingssentral inn 143,8 millioner kroner i fartsbøter. Pengene er til fordel til statskassen, heter det i meldingen.

- Veksten i antall fartsbøter skyldes økt aktivitet innenfor automatisk trafikk kontroll (ATK). SI mottok i første kvartal 2007 40.872 fartsbøter til innkreving som følge av ATK, heter det i meldingen.

Dette er 6.527 flere fartsbøter enn i samme periode året før, som er en oppgang på 19 prosent.

Klikk på bildet for å forstørre.

Forenklede forelegg
Veksten i antall forenklede forelegg som følge av manuell kontroll fra politiet var på 4 prosent. SI mottok i første kvartal 18.282 forenklede forelegg, inkludert fartsbøter, til innkreving etter manuell kontroll fra politiets side.

SI har i første kvartal i år fått flere bilbeltegebyr til innkreving enn i samme periode i fjor. 12.853 bilbeltegebyr ble registrert til innkreving i kvartalet, mot 11.556 i samme periode i fjor.

Antall brudd på bestemmelsene om bruk av håndholdt mobiltelefon i kjøretøy øker med nesten femti prosent. Totalt 2.371 forenklede forelegg ble skrevet ut i kvartalet, mot 781 i samme periode i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.