NA24.no

Kraftig oljebyks

Sist oppdatert:
Oljeprisen stiger igjen markant.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i september, 76,98 dollar. Dette er en oppgang på 2,03 dollar eller 2,7 prosent. Frontkontrakten har steget med 1,6 prosent uken sett under ett.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen begynte klatreturen etter at amerikanske myndigheter rapporterte om sterk vekst i forrige kvartal. Denne veksten er med på å sende oljen oppover ettersom en styrking av økonomien indikerer at etterspørselen vil stige hos verdens største energikonsument.

Fin vekst
Bruttonasjonalproduktet økte med 3,4 prosent i andre kvartal og det var godt over forventningene. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene en vekst på 3,2 prosent.

- Markedet stiger fordi BNP var litt bedre enn ventet. Det er overraskende at økonomien kan fortsette å hoppe videre med disse høye prisene, sier en energianalytiker, ifølge Bloomberg.

Ytterligere stigning?
Det er også ventet at oljeprisen kan komme til å stige videre i neste uke. En spørrerunde hos 46 analytikere foretatt av Bloomberg viser at 35 prosent mener at prisen vil stige videre, 43 prosent mener at prisene vil falle mens resten spår at prisen vil holde seg noenlunde på samme nivå.

En eventuell årsak til at oljeprisen kan komme til å øke er spekulasjoner om de amerikanske oljelagrene er store nok til å møte etterspørselen.

USA står for 24 prosent av den globale oljeproduksjonen.

Klikk her for å følge oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere