NA24.no

Kraftig oljeprisfall

Sist oppdatert:
Oljeprisen falt markant på amerikansk raffineritrøbbel.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i New York kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i juli, 64,14 dollar. Dette er en nedgang på 1,63 dollar eller 2,5 prosent. Frontkontrakten på nordsjøoljen steg imidlertid med 10 cents til 70,70 dollar på råvarebørsen i London.

NA24 - din næringslivsavis

Et raffineri tilhørende ConocoPhillips i Louisiana er nede etter en feil onsdag. Raffineriet kan behandle 247.000 fat daglig.

Valero Energy Corp.rapporterte at de har problemer med et raffineri i nærheten av Texas. En talsmann for selskapet sier at det nå kan behandles 80.000 fat olje daglig. Raffineriet kan normalt behandle 170.000 fat daglig, og bensinproduksjonen her vil bli kuttet med 30.000 fat per olje.

Dette fører til at oljeprisen blir sendt ned ettersom hendelsene kan føre til at det blir overflod av olje på Cushing, Oklahoma. Dette er leveringsstedet og oljemengdene her benyttes til å fastsette den viktigste WTI-kontrakten, ifølge Bloomberg.

Nordsjøoljen som normalt er billigere enn WTI-oljen koster nå 6,40 dollar mer per fat. Dette er første gang at premien er over seks dollar fatet.

Nordsjøoljen stiger på bekymringer om at oljeleveransene fra Nigeria eller Iran vil bli forhindret.

- Vi må se noe av oljelagrene tømmes i Cushing før West Texas Intermediate beveger seg i samme retning som Brent. Brent flyttes på grunn av de oversjøiske problemene og styrken i produktmarkedet, sier en råvareanalytiker, ifølge Bloomberg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere