NA24.no


- Det går mot en god avslutning av boligåret 2015, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening.
- Det går mot en god avslutning av boligåret 2015, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Kraftig oppgang i salg av leiligheter

Sist oppdatert:
Nyboligsalget opp 18 prosent så langt i år.

- Det går mot en god avslutning av boligåret 2015, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening i en pressemelding.

Statistikk fra Boligprodusentenes Forening viser at nyboligsalget i de elleve månedene frem til utgangen av november ligger 18 prosent over fjoråret. Samtidig er igangsettingen 21 høyere enn i fjor.

- Vi ligger nå an til en igangsetting av 30.000 nye boliger i 2015. Salget av nye boliger ser også an til å havne på ca. 30.000 i 2015. Dette bør love godt for aktiviteten i 2016, fortsetter Jæger.

Leiligheter står for veksten
Veksten i salget hittil i år domineres av leilighetsmarkedet. Her er oppgangen på 42 prosent i årets elleve første måneder, mens det kun er små endringer for eneboliger og småhus.

Samtidig er igangsettingen av leiligheter hele 63 prosent over fjoråret.

Den sterkeste veksten står Akershus for med en oppgang i salget på 56 prosent målt mot samme periode i fjor.

I den andre enden av skalaen er oljefylket Rogaland hvor salget er ned 17 prosent så langt i år. Hordaland har hatt en nedgang på syv prosent.

Boligsalget i november ligger 3 prosent over fjoråret, mens igangsettingen ligger 15 prosent over november i fjor.

- Må bygges boliger for flyktninger
Jæger tar til orde for at må bygges boliger som er tilrettelagt for flyktninger, og viser til at det neste år er behov for å bosette 18.000 flyktninger.

- Det blir viktig å legge til rette for løsninger som på en rask og effektiv måte kan få flyktningene over i andre boliger enn asylmottak. Det må bygges minst 5000 boliger som er tilrettelagt for flyktninger, sier Jæger.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere