NA24.no

Kraftig oppgang på børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs ruser i formiddag.

Hovedindeksen på Oslo Børs innledet mandagen meget forsiktig opp.

NA24 - din næringslivsavis

Handelen i den første timen bar preg av at StatoilHydro fikk en dårlig start etter å ha lagt frem skuffende kvartalstall i morgentimene. Nær halvannen time etter åpning stiger imidlertid aksjen og gir råvarebaserte Oslo Børs et solid løft.

Hovedindeksen stiger 3,87 prosent til 254,34 poeng.

StatoilHydro skuffer
Internasjonale rentekutt og dollarsvekkelse har fått oljeprisen til å stige noe igjen. I løpet av helgen ble det klart at India satte ned renten for andre gang på to uker og følger dermed opp rentekuttet til Kina og USA tidligere. Kontraktene på nordsjøolje med levering i desember blir omsatt for 65,28 dollar per fat.

StatoilHydro har presentert sitt resultat for tredje kvartal og kommer med en skuffelse til markedet. Valutasmell og høyere skatt bidrar til at den norske oljekjempen ikke klarer å oppnå de resultatene de hadde håpet. Markedet sender aksjekursen opp 2,75 prosent til 134,50 kroner.

Les mer: Valutasmell for StatoilHydro

Det går langt bedre for en av de mindre oljeselskapene på Oslo Børs. Det norske oljeselskap stiger 15,38 prosent til 30 kroner, men oppgangen kommer på tynt volum.

Telenor faller
Telenor er en annen av gigantene som faller. Aksjen blir sendt ned 1,38 prosent til 38,50 kroner. Selskapets ledelse og ikke minst aksjekursen har havnet i hardt vær etter at de la frem sitt resultat for tredje kvartal i forrige uke. De annonserte samtidig planene om å kjøpe seg opp i et mobiltelefonselskap i India. Dette skal finansieres gjennom en emisjon.

Analytikerne i meglerhuset UBS nedgraderer Telenor fra kjøp til nøytral, og samtidig kuttes kursmålet kraftig fra 115 kroner til 40 kroner. Det melder Dow Jones Newswires.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere