NA24.no

Kraftig oppgang på børsen

Sist oppdatert:
Desember startet med et brak på Oslo Børs. Hovedindeksen hoppet til værs, godt hjulpet av oljeselskapene.

I løpet av dagen har hovedindeksen på Oslo Børs steget med 1,72 prosent, til 319,64 poeng. God utvikling for Hydro, Statoil og DNO har hjulpet børsen godt opp.

Det var meldingen om oppjustering av prognosene om oljeinvesteringer i 2006 som trakk oljesektoren i riktig retning. Mens Hydro steg 2,44 prosent, klatret Statoil hele 3,40 prosent. DNO, som tidligere på dagen steg rundt fem prosent, havnet opp 0,30 prosent. Oljemyggens børsopptur ble dempet av fortsatt uro i Nord-Irak.

Like bak oljeselskapene følger DnB NOR på listen over de mest omsatte selskapene. Storbanken er opp 1,06 prosent. Oslo Børs melder torsdag at DnB NOR Markets var største meglerhus på børsen i november, og hadde en markedsandel på 10,86 prosent.

Telenor, PGS og Yara gjør det også godt på begynnelsen av årets siste måned. Frontline, Fast og Norske Skog stiger alle mellom 2,5 og tre prosent.

Mens søkemotorselskapet Fast stiger med 2,61 prosent, endte Fast-eier Opticom ned 8,15 prosent. Ved børsåpning torsdag steg selskapet rundt fem prosent, men begynte å falle ved 11-tiden i formiddag.

Det er lite rødt å se blant de mest omsatte selskapene på børsen i dag. I tillegg til Opticom, er det bare Tandberg og Fjord Seafood som faller på toppen av omsetningslisten. Totalt er det 48 selskaper som faller, mens 91 selskaper endte i blått.

Utviklingen på de europeiske børsene er også positiv. Både Lonson-børsen og Paris-børsen er opp like over én prosent, mens tyske DAX er oppp 0,93 prosent. I USA åpner både Dow Jones og Nasdaq i blått.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere