NA24.no

Kraftig smell for Fred. Olsen

Foto: Fred. Olsen Production
Sist oppdatert:
Fred. Olsen Production måtte nedskrive verdier og ta store urealisert tap i fjerde kvartal.

Oljeserviceselskapet Fred. Olsen Production ASA har fått merke fallet i oljeprisen og de store svingningene i valuta og hedginginstrumenter i fjerde kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Resultatet er en bunnlinje før skatt på minus 43,2 millioner dollar i fjerde kvartal, mot pluss 0,4 millioner dollar i samme periode i 2007. Det er to hovedelementer som har gitt FOP smellen i fjerde kvartal, nemlig nedskrivninger av verdien på to av produksjonsskipene i flåten, samt store urealiserte tap på valuta og hedginginstrumenter.

Nedskrivningene er tilknyttet produksjonsskipet FPSO Knock Taggart og lagerskipet Knock Nevis. De er nedskrevet med henholdsvis 3,1 og 19,2 millioner dollar på grunn av manglende kontrakt og kort tid til kontraktsbortfall. Knock Taggart blir nå sannsynligvis solgt til opphugging, mens Knock Nevis (Ex-Jahre Viking) som er verdens største tankskip, forsøkes sluttet på nytt.

Dette førte til et driftsresultat på minus 21 millioner dollar etter driftsinntekter på 19 millioner dollar. I samme periode året før viste driftsresultatet minus 0,3 millioner dollar etter driftsinntekter på 17,1 millioner dollar.

De urealiserte finanstapene beløp seg til 20,4 millioner dollar i fjerde kvartal 2008. Justert for dette og nedskrivningene gikk FOP med et resultat før skatt på minus 0,4 millioner dollar.

De øvrige enhetene i FOP-flåten har kontrakter med unntak av Knock Dee, som venter på at en opsjon for et oljeutvinnignsprosjekt utenfor Brasil skal bli erklært.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere