NA24.no

Kraftig snøvær rammer Østlandet

Sist oppdatert:
De kraftige snøstormene i Europa har ført til isolerte landsbyer og fullt trafikkaos. I kveld kommer snøværet til Norge.

- Det vil falle mellom 10 og 15 centimeter snø på Sør- og Østlandet fra torsdag ettermiddag og utover torsdagsnatten, forteller meteorolog Roar Teigen ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Det samme lavtrykket førte til totalt kaos i Europa onsdag. Det oppsto utallige trafikkproblemer, og Frankrike måtte stenge grensen mot Italia på grunn av snøfallet. I Wien var de 15 centimeterne med snø nok til å ta strømmen fra nær 300 familier.

Tidlig torsdag morgen ble også Sverige rammet av snøstormen.

  • Se bilder av snøkaoset nederst i artikkelen

- Oss nordboere takler snøfall mye bedre enn Sør-Europa. Vi vil nok bare oppleve snøfallet som moderat kraftig, betrygger Teigen.

Men kombinert med minusgrader og opptil stiv kuling langs kysten blir kveldens snøvær skikkelig surt også for oss, tross høyere smerteterskel.

Vinden roer seg betraktelig på Østlandet på fredag, mens det fortsetter å dale litt lett snø.

Ellers ser fredagen ut til å by på mye fint vær i resten av landet, med litt skyer og en del sol. Vinden vil fortsatt være merkbar flere steder - Trøndelag og Nordland får opptil stiv kuling på kveldstid.

Sjekk været der du bor her.

- Snøfallet på Østlandet vil uten tvil bedre skiføret betraktelig. Så de som skal på fjellet kan bare begynne å glede seg, sier Teigen.

Få full oversikt over ditt skianlegg her.

Vindfull nyttårsaften
Vinden vil ingen ende ta, og ser ut til å være med oss i overgangen til det nye året. Det vil trolig blåse kuling i store deler av landet på nyttårsaften.

- Sør-Vestlandet får den sterkeste vinden. På dagen kan vinden komme opp i sterk kuling, mens den roer seg noe på kveldstid. Likevel vil det blåse skikkelig godt når nyttårsrakettene skal skytes, sier Teigen.

På Sør- og Østlandet henger fortsatt bygene igjen, og det er ventet lett snøfall på nyttårsaften. Rakettene som går høyest, står derfor i fare for å forsvinne i skydekket.

- Områdene nord for Bergen får det fineste og klareste nyttårsværet, sier Teigen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere