NA24.no

Kraftig Steria-vekst

Sist oppdatert:
It-konsulentselskapet leverer solide resultater for første halvår.

It-konsulentselskapet Steria viser til en kraftig vekst i årets seks første måneder.

NA24 - Din næringslivsavis

Steria omsatte for nærmere 7 milliarder kroner i løpet av årets første halvår i år. Det er en økning på 35,6 prosent fra i fjor fra 5,1 milliarder kroner.

Driftsresultatet endte på 7,1 prosent av inntekten med 479 millioner kroner i første halvår, opp fra 328 millioner kroner is amme periode i fjor.


Selskapet hadde et årsresultat før skatt på 105 millioner kroner i år, mot 12,5 millioner kroner året før.


– Det er veldig gode tider for IT-bransjen, noe også vi nyter godt av, skriver Kjell Rusti, administrerende direktør i Steria i Norge i en pressemelding.

Selskapet Steria tilbyr i hovedsak tre tjenester til sine kunder, det er rådgivning, systemintegrasjon og drift for IT-bransjen. Rusti konstaterer at konsulenttjenester er det området der selskapet har vokst mest her til lands, med 45 prosent.

Deler av den internasjonale veksten til Steria tilskrives en vellykket integrasjon av outsourcingsselskapet Xansa, som ble kjøpt opp av Steria høsten 2007.

Alle land, utenom Frankrike, økte sine driftsresultat i årets første halvår. I Norge omsatte Steria for 310 millioner kroner, en økning på 17 prosent, justert for salg av bankterminalvirksomheten.

– Å vinne i vår bransje handler mer enn noe annet om å tiltrekke seg og beholde kompetente mennesker. I løpet av de siste årene har vi brukt betydelige ressurser på både rekruttering og kontinuerlig kompetansehevning av våre fagmiljøer. Det høster vi fruktene av nå, sier en fornøyd Rusti.

Steria har i år rustet opp staben sin kraftig med 85 nye medarbeidere så langt. De planlegger 30 nye ansettelser før året er omme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere