Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig vekst for Kjos

Bjørn Kjos kan glede seg over passasjerveksten i desember.

Tall offentliggjort mandag morgen viser en passasjervekst for desember på 15 prosent sammenliknet med desember 2017. I alt fløy Norwegian 2 771 135 passasjerer i fjorårets siste måned.

Den totale passasjertrafikken økte med 24 prosent, mens kapasitetsøkningen var på 34 prosent. Kjos måtte imidlertid tåle en nedgang i kabinfaktoren på 6 prosentpoeng til 78 prosent.

I november var det totale passasjerantallet 2 877 549,l som da var en økning på 14 prosent sammenliknet med november 2017. Passasjertrafikken var da opp med 26 prosent, mens kapasitetsøkningen var på 34 prosent.

Norwegian har lansert et omfattende program for kostnadsbesparelser, kalt «Fokus2019». Planen er å spare 2 milliarder kroner i 2019. Så langt skal det allerede være identifisert store besparelser.

Norwegian meldte også før jul om at all levering av nye fly for første halvår er sikret. Det omfatter også refinansiering av ett av selskapets Dreamliner-fly, som i desember i fjor ga en positiv likviditetseffekt på 275 millioner kroner.

Nettavisen skrev mandag morgen at Norwegian har giganttap på drivstoffsikring.

Saken er oppdatert.

Kommentarer til denne saken