NA24.no

Kraftige kutt for BWG

(Scanpix)
Overskuddet ble halvert. Nå kommer store bemanningskutt.

BWG Homes merker nedgangen i boligmarkedet. Nå kuttes det kraftig.

NA24 - din næringslivsavis

Over 30 prosent forsvinner
For å møte den finansielle uroen og synkende ordrereserve, har konsernet som planlagt igangsatt en rekke tiltak. I løpet av første kvartal neste år vil konsernet ha en bemanning på om lag 920 ansatte. Det er en reduksjon på cirka 450 ansatte og 33 prosent i forhold til antall ansatte ved inngangen til 2008.

Halvert resultat
Ferdighusprodusenten hadde driftsinntekter på 655 millioner i tredje kvartal. Det er en reduksjon på 6,5 prosent sammenlignet med 3. kvartal 2007. Driftsresultatet (EBIT) for kvartalet ble 71 millioner kroner, en reduksjon på 2,7 prosent. Resultat før skatt endte på 20,6 millioner kroner, en halvering fra fjorårets 44,1 millioner.

- Krevende neste år
- Tross en krevende markedssituasjon har konsernet også i dette kvartalet levert gode resultater og tilfredsstillende marginer. Driften og produksjonseffektiviteten er god både i den norske og den svenske virksomheten. Vi forventer at det vil ta lenger tid enn tidligere antatt å gjenopprette en mer stabil boligetterspørsel, og at det fortsatt vil være et ustabilt og krevende marked i 2009. Vi følger denne situasjonen nøye for best mulig å tilpasse produksjonskapasiteten til markedets utvikling fremover, sier konsernsjef Lars Nilsen i BWG Homes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere