Kraftigste oljeprisoppgang siden 2012

BUNNEN NÅDD: Oljeprisen steg kraftig onsdag og får analytikere til å spå at bunnen er nådd.

BUNNEN NÅDD: Oljeprisen steg kraftig onsdag og får analytikere til å spå at bunnen er nådd. Foto: Harald Pettersen (Statoil)

Oljeprisen snudde 180 grader onsdag og noterte sin kraftigste økning på én dag siden juni 2012.

15.01.15 08:40

Ameriansk Crude-olje steg med 2,59 dollar til 48,8 dollar fatet (+5,6 prosent) - noe som er den krftigste oppgangen på én dag siden 29. juni 2012. Det skriver Marketwatch.

Også nordsjøolje Brent Crude noterte sin kraftigste økning siden 29. juni 2012 med en prispoppgang på 2,1 dollar fatet til 48,69 dollar - en økning på 4,5 prosent.

Også gassprisene gjorde et kraftig byks, skriver Marketwatch.

- Denne prisoppgangen indikerer mest trolig at prisene er på, eller veldig nær bunnen, og det massive salget har flatet ut, sier porteføljeforvalter i Optionsellers.com, James Cordier til Marketwatch.

Børsene i USA endte likevel ned onsdag, tynget av svakere enn ventet detaljhandelstall i USA i desember.

Detaljhandelen i USA var ned 0,9 prosent på månedsbasis i desember. Uten bilsalget var detaljhandelen ned 1,0 prosent, opplyser amerikanske statistikkmyndigheter onsdag, ifølge Bloomberg News, skriver dn.no.

På forhånd var det ventet at detaljhandelens eksklusive bilsalg ville være uendret på månedsbasis, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.