*Nettavisen* Økonomi.

Krafttap for Norske Skog

Lavere kraftpriser gir tap for papirprodusenten.

22.01.09 10:57

Norske Skog har oppdatert markedet rundt enkelte forhold knyttet til resultatet etter fjerde kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge oppdateringen er verdien av kraftkontraktene blitt redusert med 2,4 milliarder kroner. Det skyldes betydelig lavere fremtidige priser på kraft i det nordiske markedet samt verdiendring på langsiktige kraftkontrakter i Brasil. Energisikringskontraktene på New Zealand har også medført en reduksjon i verdiene.

Milliardtapet vil bli delvis motvirket av gevinster i forbindelse med reduserte termineringskostnader i forbindelse med Pisa PM 2-prosjektet i Brasil samt gevinst i forbindelse med salget av eiendom knyttet til hovedkontoret.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Norske skog vil også kostnadsføre nedskrivninger i Kina for rundt 500 millioner kroner. De vil også inntektsføre reversering av nedskrivning av anleggene i Norge. Det dreier seg om rundt 1 milliard kroner.

De melder også om valutagevinst på 50 millioner kroner etter at den norske kronen har svekket seg mot dollaren og euroen.

- I et lengre perspektiv er svakere NOK klart positivt for Norske Skogs resultater, skriver Norske Skog i sin oppdatering.

Med unntak av en betydelig nedetid ved fabrikken Hebei i Kina opplyser papirprodusenten av produksjonsvolumene i fjerde kvartal ikke avviker stort fra tredje kvartal.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.