– Vi hadde mange henvendelser, og hytta gikk etter en helt ordinær budrunde. Det er en unik eiendom, og interessentene var ikke bare fra folk her i landet. Hvem som kjøpte hytta kan jeg ikke si noe om, etter anmodning fra kjøper, sier salgsleder Lars Jakob Aarak til E24.

Luksushytta i Nissedal ble solgt for 9,2 millioner kroner. I desember ble den lagt ut for salg med prisantydning 8,9 millioner kroner.

- Prisantydningen ligger langt under anslått byggekostnad, men dette var jo også en hytte som aldri ble bygget med tanke på et salg, sa daglig leder Morten Kvelland hos Privatmegleren Kvelland & partnere til Telemarksavisa da.

Les også NA24s tidligere artikkel om salget: Einar Aas' luksushytte ute for salg.

Tidligere denne måneden ble også Aas sin gigantiske luksusleilighet på Tjuvholmen lagt ut for salg til prisantydning 60 - 70 millioner kroner.

Salgene kommer etter at Aas i september tapte 1,3 milliarder kroner på kraftmarkedet.

«Mandag 10. september var det ekstraordinære prisendringer i det nordiske og tyske kraftmarkedet. Jeg har hatt for stor posisjon i forhold til likviditeten i markedet og i løpet av mandagen ble de siste 350 millionene av mine frie likvide midler overført. Dette var ikke tilstrekkelig til å dekke tapet og tirsdag ble jeg derfor satt under administrasjon av Nasdaq- børsen», skrev Aas i pressemeldingen dengang.

Senere viste deg seg at Aas hadde hatt rett om kraftmarkedet, men satset for høyt og var for tidlig ute. Les: Krafttrader Einar Aas gikk glipp av 2700 millioner kroner

I november ble det klart at Aas unngikk personlig konkurs, etter forhandlinger med 166 kreditorer. Avtalen innebar salg av store deler av hans eiendeler; blant annet eiendommer. Tilsammen hadde Aas eiendommer for over 500 millioner kroner.