NA24.no

Krangel om hekk kostet uenige naboer 650.000 kroner hver


DYRT: En krangel om hekker har gitt to naboer en regning hver på 650.000 etter behandling i forliksråd, tingrett og lagmannsrett. Illustrasjonsfoto
DYRT: En krangel om hekker har gitt to naboer en regning hver på 650.000 etter behandling i forliksråd, tingrett og lagmannsrett. Illustrasjonsfoto
- Dette må være norgeshistoriens dyreste hekk.

To naboer på Sola utenfor Stavanger har i mer enn to år kranglet om to hekker, skriver Dagens Næringsliv (bak betalingsmur).

Uenigheten førte dem til forliksrådet, tingretten og lagmannsretten. Prislapp: Over 650.000 kroner i utgifter til advokater, sakkyndige og rettsgebyrer.

Bakgrunnen for krangelen skal ifølge avisen være at den ene parten, en bonde, kappet ned en hekk som sto på sin egen eiendom, men som motparten mener hører til deres hus, fordi det var deres tidligere eier som plantet og betalte hekken. Det er også uenighet om en annen hekk, som det hevdes bonden har skamfert og brukt ugressmiddel mot.

Som følge av at hekken ble kappet, mener naboekteparet at de har blitt påført et tap på opptil 300.000 kroner. Da saken ble behandlet i lagmannsretten fikk de ikke medhold, men sier til DN at dommen er feil, og at det prinsipielle er viktigere enn at de sitter igjen med 650.000 kroner.

- Dette må være norgeshistoriens dyreste hekk, sier bondens advokat om krangelen.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere