Krangler med konkurrenter

Konkurransemyndighetenes aksjon mot Color Line tirsdag kan ha bakgrunn i at selskapet er i konflikt med flere av sine konkurrenter.

04.04.06 18:11

Etter det NA24 kjenner til, er Color Line i konflikt med flere av sine konkurrenter om retten til å bruke de attraktive havnene i Kristiansand, danske Hirtshals og svenske Strømstad.

Det har spesielt Kystlink fått erfare, første gang da selskapet startet seilingene mellom Langesund og Hirtshals for et par år siden.

- Det er bra at konkurransemyndighetene følger med på ting som skjer, og slår ned på eventuelle ulovligheter, sier Unn Ståland, daglig leder i Kystlink.

Tidligere i dag ble det kjent at europeiske og norske konkurransemyndigheter har gjennomført en razzia hos Color Line.

Satser på Strømstad
For å øke inntjeningen, har Kystlink nå kastet sine øyne på den svært lønnsomme ruten mellom Vestfold og Strømstad. Lokale havnemyndigheter i Sverige har gitt Kystlink seilingstillatelse. Men Color Line tviholder på at de har eksklusiv rett til havnen i Strømstad, og hevder også at det ikke er plass til Kystlink på ruten.

- Vi har iallefall fått tillatelse til å seile, så det får bli en sak mellom Color Line og havnemyndighetene i Strømstad, sier Ståland.

- Hele virksomheten
Hun tror ikke Kystlinks konflikt alene har utløst razziaen fra ESA.

- I høst fikk vi en forespørsel fra Konkurransetilsynet om våre priser, Jeg tror det er hele Color Lines virksomhet de vil se nærmere på, både med priser, rutetilbud og rutetider, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag