*Nettavisen* Økonomi.

Krangler om «sporty pakistaner»

Abid Q. Raja synes saken er grei. Det synes ikke Dagbladet og Marie Simonsen.

28.09.11 15:08

Tirsdag hadde Aftenpostens aftenutgave «Aften» en forside som må ha trigget Marie Simonsen og Dagbladet.

Tittelen «Se, en sporty pakistaner».

I en sak hvor Dagbladet følger opp forsiden til sin konkurrent, smeller en representant for Oslos norskpakistanere, Noman Mubashir, til. Han mener forsiden er et «gufs fra fortiden». Dagbladets forside har fått Abid Q. Raja til å reagere.

Intervjuet med ham, hvor han mener det motsatte av Mubashir, ble nemlig ikke tatt med i Dagbladets sak.

- Merkelig av Dagbladet
På twitter skriver Raja at han ble han ble intervjuet i saken om Aftens forside av Dagbladet, men han ble ikke sitert i saken. Han er nemlig ikke enig i at forsiden til «Aften» er noe å bry seg særlig om. Raja er mer interessert i det saken til «Aften» egentlig handlet om, nemllig at norsk-pakistanere trener for lite.

- Dette er ikke noen stor sak, men Dagbladet intervjuet meg om forsiden om sporty pakistanere. Jeg sa forsiden kanskje ikke var det beste jeg har sett, men at man må ha litt slingringsmonn. Det er mye viktigere å diskutere at 96 prosent av pakistanerne her i landet ikke trener, sier Raja til NA24/Propaganda, og legger til at han som har skrevet saken til og med er pakistaner.

Og Raja fortsetter:

- Jeg ble veldig overrasket da jeg slo opp Dagbladet og så Numans uttalelse, uten at noen andre pakistanere kom til motmæle.

Raja valgte derfor å tvitre om at Dagbladet ikke valgte å legge inn hans sitater. Det førte til at han fikk svar tilbake fra Dagbladets Marie Simonsen:

- Hvordan staves egentlig narsissisme, spør hun på Twitter, og legger til at Raja bør slutte å sutre over hersketeknikk og le litt i stedet.

Raja synes utspillet fra Simonsen er totalt useriøst.

- Jogger meg en tur
Rajas frustarsjon over Simonsen skal han ta ut på en joggetur, i stedet for flere twittermeldinger.

- Jeg skal løpe New York Marathon 6. november. Jeg ble invitert av Jack Waitz, etter jeg var med i «71 grader nord». Han lurte på om jeg ville være med å hedre Grete Waitz, sier Raja.

Og legger til:

- Nå tar jeg på meg joggeskoene, og så skal jeg tenke over hvorfor Simonsen er en dårligere redaktør enn Åmås og Skartveit

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag