*Nettavisen* Økonomi.

Krangler om telekom-aksjer

Finansmannen Erik Must krangler med Telenor om aksjer i et telekom-selskap. Nå kan de møtes i retten.

Det er det Eriks Must-kontrollerte investeringsselskapet, Arendals Fossekompani, som har tatt rettslige skritt mot Telenor

Striden gjelder teleselskapet Wolrd Wide Mobile Communications, hvor Telenor og Must eier 45 prosent hver. Resten eies av Nera og det er de aksjene striden står om. Nera skal, ifølge Dagens Næringsliv, selge seg ut og Telenor har sikret seg en opsjonsavtale om å overta aksjene.

Men ifølge administrerende direktør Sverre Valvik i Arendals Fossekompani, er det i strid med en aksjonæravtale som ble inngått i 1999. Til DN forteller han at den skulle sikre aksjonærene like rettigheter og at Must & Co. derfor har rett til å kjøpe fem prosent av aksjene Nera eier.

Ifølge DN har Arendals Fossekompani tatt initiativ til å bringe saken inn for en volgiftsdomstol, men de håper å komme frem til en løsning før den tid. Også Telenor håper å unngå rettssak.

-Vi regner med at saken løses i minnelighet. Utover det har jeg ikke lyst til å kommentere dette, sier Telenor-direktør Knut Grødem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.