Krangler om TV-fotballen

Foto: NTB Scanpix

Tidligere TV 2-profil levnes ikke store muligheter til å bli viktigst på norsk TV-fotball av sin tidligere sjef.

14.03.13 09:55

Kristian Oma (35) var i mange sesonger en av de mest profilerte fotballreporterne i TV 2.

I år kommer en ny rettighetshaver på banen for norsk fotball. I en prosess der mange mener TV 2 ble lurt, skal nå CMore Entertainment sende seks av åtte kamper i hver serierunde.

Den nye aktøren måtte også skape redaksjonelt stoff, og Oma valgte å gå fra TV 2 til produksjonsselskapet Monday, som har det redaksjonelle ansvaret for studiosendingene til CMore.

– Det var en unik mulighet jeg ikke kunne si nei til, selv om det var tungt å forlate TV 2 etter tolv år. Jeg gråt da jeg hadde min siste arbeidsdag der, sier han.

Hanker inn flere

Fra sin gamle arbeidsgiver har Oma hentet tidligere ankermann for Premier League-sendingene Jon Børrestad.

– Jeg visste at det ville være et følsomt tema å rekruttere folk fra TV 2. Det har jeg skjønt har skapt reaksjoner, men samtidig skal vi bygge opp et produkt. Da er det ikke unaturlig at vi jakter de beste, sier CMores fotballsjef.

Også flere andre av Omas tidligere kollegaer skal ha blitt kontaktet. Dette har skapt en del irritasjon i TV 2, men når kanalens fotballsjef Vegard Jansen Hagen blir spurt om hva han synes om det, velger han den diplomatiske måten å svare på: Hva er best?

– Dette er et utslag av at vi har profilene konkurrentene våre ønsker seg. De som hopper av blir alltid og uten unntak erstattet. Evnen til å skape nye profiler og ikke bruke et sekund på å dvele ved dem som forsvinner, er et av de fremste karaktertrekkene i TV 2 Sporten, sier han til BA.

– Hva synes du om måten CMore har prøvd å hente folk fra dere på?

– De tar sine valg og får stå for dem. Vi har veldig mange som er lojale mot TV 2 og sier blankt nei til konkurrentene. Det er det som betyr noe, sier Jansen Hagen uten å ville utdype.

Omas tidligere sjef virker ikke veldig bekymret for den tidligere kollegaens inntog hos kanalens konkurrent om norsk TV-fotball:

– Den store utfordringen for CMore er at TV 2 sender så mye norsk fotball på fri-TV. De ligger bak en betalingsmur. Vi leverer to eliteseriekamper, FotballXtra, Fotballkveld, 1. divisjon, Matchball Mandag og landskamper på åpne kanaler. Da sier det seg selv at det ikke er enkelt å tjene penger på resten. De fleste får dekket sitt behov for norsk fotball av oss.

– Vi er viktigst

– På TV 2 får du se fire lag i løpet av en eliteseriehelg, mens hos oss får du se tolv lag. Hvis du spør rundt i Norge, vil nok de fleste mene at det er bedre med tolv lag enn fire. Vi har mer studiotid enn noensinne rundt kampen, og vi har skapt et produkt vi er stolte av, kontrer Oma.

Det preller av på hans tidligere sjef:

– TV 2 er fortsatt den klart viktigste avsenderen av norsk fotball. Det er Julie, Davy og resten av TV 2-gjengen som blir de fremste stemmene for folk flest nettopp fordi vi er tilgjengelig på åpne kanaler med et bredt tilbud, mener Jansen Hagen.

Konkurrenten Oma er uenig:

– Jeg tror folk vil oppleve at vi har et meget solid tilbud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.