NA24.no

Kranglet om innkalling

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Det var ikke bare bare å innkalle til ekstraordinær generalforsamling i Aker Holding.

Et dokument NA24 har fått tilgang til viser at samarbeidet i partnerskapet Aker Holding, der Aker ASA, Staten og Wallenberg-sfæren er sammen, ikke alltid er like lett. Aker Holding eier 40 prosent av aksjene i Aker Solutions, og er den ledende aksjonæren i selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

8. april sendte adm. direktør i Aker Holding, Bengt A. Rem, en e-post til styremedlemmene og eierne i selskapet for å innkalle til en ekstraordinær generalforsamling.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Men det falt ikke i god jord hos departementet.

Ville ha protokollføring
«For det tilfelle at e-posten var ment som en innkalling til ekstraordinær generalforsamling, vil departementet peke på at spørsmålet om å innkalle til ekstraordinær generalforsamling slik vi oppfatter det ikke har blitt behandlet av styret i Aker Holding AS. Dette er i strid med aksjelovens § 5-6(2) og § 5-8(1) som fastslår at det er styret som kaller inn til ekstraordinær generalforsamling.»

Etter hva NA24 erfarer var det bare muntlig avtalt mellom partene at det skulle innkalles, men dette var ikke nok for departementet - som ville at det skulle være protokollført i styret at det skulle innkalles.

Årsaken til den ekstraordinære generalforsamlingen var at Aker ville velge inn varamedlemmer i styret som ikke var inhabile i prosessen som går mellom Aker og Aker Solutions.

Ble ikke behandlet
Departementet skriver i en e-post til NA24 at spørsmålet om å innkalle til ekstraordinær generalforsamling, slik departementet oppfattet det, ikke var blitt behandlet av styret i Aker Holding. Det mente departementet var i strid med aksjeloven.

De skriver videre at ettersom de er opptatt av at saker håndteres på en korrekt måte, gjorde de selskapet oppmerksom på dette.

Men etter det NA24 kjenner til er det nå innkalt til generalforsamling i Aker Holding AS neste uke – på en måte som til og med departementet har bifalt.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere