Gå til sidens hovedinnhold

Krasjet for fjerde år på rad

Klokken ni skulle Samordna opptak legge ut ledige restplasser. Nå har nettstedet krasjet for fjerde år på rad.

Klokken 09.00 onsdag 20. juli var det meningen at tusenvis av vordende studenter over hele landet skulle få mulighet til å sikre seg restplasser.

Få minutter over ni onsdag krasjet det offentlige IT-systemet - for fjerde år på rad. Som NA24 påpekte i artikkelen Klokken ni kan du redde fremtiden krasjet systemet i 2008, 2009 og 2010.

Ungdom fortviler.

- Igjen klarte ikke Samordna opptak å takle den store pågangen av søkjarar til restetorget kl 9:00, 20. juli 2011. Ikkje akkurat ein veldig velkommen beskjed å få for mange håpefulle som prøvde å logge på i dag, skriver en leser.

Minner om Altinn
At offentlige nettsteder har en tendenes til å ikke virke er rikelig illustrert av Altinn.no i forbindelse med skatteoppgjøret i år.

Tidligere i år la Skatteetaten ut det foreløpige skatteoppgjøret for landets skattebetalere. Tirsdag 22. mars ble pågangen for stor for Altinn-systemet og hundretusener ble rammet av skattekaoset.

Regjeringen lover bedre offentlige netttjenester
I etterkant av mars-fadesen kom regjeringen på banen med følgende melding:

- Altinn er en helt sentral løsning for kommunikasjonen mellom offentlige etater og innbyggere og næringsliv. Vi kan ikke slå oss til ro med at Altinn ikke tåler stor pågang, og vi vil gå svært nøye gjennom hva som ikke har fungert i dag slik at denne situasjonen ikke skal oppstå igjen, sa statssekretær i NHD Halvard Ingebrigtsen til NA24.

Knappe tre måneder senere, nærmere bestemt 21. juni, knelte Altinn på nytt da skatteoppgjøret ble lagt ut. Les mer i artikkelen: Statlig skatterot - igjen

Det har ikke lykkes for NA24 å komme i kontakt med Samordna opptak onsdag formiddag. På SOs servicetelefon er det ingen som svarer. Vi får kun en automatisk beskjed om å gå til nettsiden - som altså er nede..

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget