*Nettavisen* Økonomi.

Krav på 40 mill. mot T5PC-Wolden

Gjeld: 40 millioner. Eiendeler: En solgt motorsykkel. Slik er foreløpig status i konkusboet etter pyramidegründer Jim Wolden.

(NA24): Kravene i konkursboet til T5PC-gründer Jim Wolden kan komme opp i 40 millioner kroner, melder Aftenposten.no onsdag kveld.

Eiendeler er det dårligere med. Foreløpig er status en pantsatt motorsykkel, og den er på toppen av det hele solgt.

- Jeg har aldri vært borte i en privatperson som har skyldt så mye penger, sier bostyrer Bjørn Nicolaisen til Aftenposten.no.

- Han er ikke kjent med omfanget av kravene, men mener det er overdrevet, slik det ofte blir når krav meldes. Noen er riktige, og andre er gale. Han vil så langt han greier gjøre opp de reelle kravene om han får det til, sier advokat John Christian Elden, som bistår Wolden i strafferettslige spørsmål.

Luksusliv
Pyramideselskapet The 5 Percent Community (T5PC) klappet sammen høsten 2004. Rundt 80.000 nordmenn tapte penger på T5PC, rundt halvparten av disse på aksjeinvesteringer.

Wolden var sentral i oppbyggingen av systemet, og levde et luksusliv da pyramiden hadde sine glansdager.

I februar ble han slått konkurs på grunn av et skattekrav. I morgen er det første skiftesamling i konkursboet.

Konkursboet etter selskapet T5PC har fått opplyst at Wolden solgte T5PC-aksjer for mer enn 50 millioner kroner, men dette har ikke latt seg verifisere.

Wolden ble i fjor dømt til åtte måneder ubetinget fengsel for bedrageri og brudd på regnskapsloven for å ha skaffet seg biler og en motorsykkel uten å betale.

I Spania?
Nicolaisen har ennå ikke fått tak i Wolden, som antas å oppholde seg i Spania, ifølge Aftenposten.no.

- Jeg skjønner at det kan være mange som mener å ha krav mot ham, for eksempel ved at de har kjøpt aksjer av Wolden som i realiteten har vært verdiløse. De som mener de har noe utestående, er mer enn velkommen til å anmelde sine krav i boet. Særlig hvis man har opplysninger om Woldens aktiva, sier Nicolaisen.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag