*Nettavisen* Økonomi.

Kravet mot TTS øker

Striden med Ability Drilling blir dypere. Nå kanselleres nok en rigg.

25.05.09 16:42

Krangelen mellom Ability Drilling og TTS skrider frem. Nå har Ability Drilling fremsatt et krav på 141,5 millioner kroner og har sendt en melding om at de kansellerer rigg nummer 1.

NA24 - din næringslivsavis

Datterselskapet TTS Sense har hatt kontrakter på å bygge flere landrigger for Ability Drilling, og det er i den forbindelse at det har oppstått krangler.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

I forrige uke begjærte TTS Sense Ability Drilling konkurs, og det er ventet en avklaring rundt denne utviklingen i løpet av et par uker.

Les mer: Vil slå børsselskap konkurs

TTS Sense skal ifølge en børsmelding fra Ability Drilling ikke ha klart å ferdigstille et garantiarbeid på rigg nummer 1.

- TTS Sense har ikke fullført leveranser av rigger eller garantiarbeid på noen av 250 tonns riggene bestilt av Ability Drilling. TTS Sense nekter å levere tjenester til kjøperne av Ability Drillings rigger med den følge at riggene ikke kan selges. Vi er av den oppfatning at TTS Sense med hensikt fakturerer langt utover det de har krav på, med sikte på å øke sitt krav mot Ability Drilling, skriver selskapet i en børsmelding.

Med dagens krav har det totale kravet fra Ability Drilling mot TTS Sense kommet opp i 281,5 millioner kroner.

De vurderer også å kansellere kjøpet av rigg nummer 3 og rigg nummer 4 som TTS Sense bygger i Stavanger.

TTS har ikke svart på NA24s henvendelser.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.