NA24.no

Kreditorene innfinner seg i Aten fredag

Hellas' statsminister Alexis Tsipras i nasjonalforsamlingen i Aten onsdag, da de folkevalgte vedtok den andre reformpakken som baner vei for forhandlinger med kreditorene om en tredje lånepakke.
Hellas' statsminister Alexis Tsipras i nasjonalforsamlingen i Aten onsdag, da de folkevalgte vedtok den andre reformpakken som baner vei for forhandlinger med kreditorene om en tredje lånepakke. Foto: Yiannis Kourtoglou (Reuters)
Representanter for Hellas' kreditorer drar til Aten fredag for å innlede forhandlingene om en tredje lånepakke.

EUs økonomikommissær Pierre Moscovici kunngjorde allerede onsdag at forhandlingene var i gang, men han snakket øyensynlig om en forberedende fase.

Nå har den greske nasjonalforsamlingen vedtatt to reformpakker, slik kreditorene har forlangt, og dermed er det klart for det første møtet mellom forhandlingsdelegasjonene ansikt til ansikt.

Den greske regjeringen håper at de mer tekniske forhandlingene skal være sluttført 12. august og at avtalen kan presenteres i sin fulle bredde 18. august. Det vil i så fall være akkurat tidsnok til å overholde fristen for neste avdrag 20. august.

Hellas skal forhandle med EU-kommisjonen, Den europeiske sentralbanken ESB og Det internasjonale pengefondet IMF om en treårig lånepakke på inntil 86 milliarder euro

– Andre halvdel av august er en god idé, sier Moscovici om når forhandlingene bør være ferdig.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere