*Nettavisen* Økonomi.

Kredittilsynet endrer navn

Bjørn Skogstad Aamo, Kredittilsynet Foto: Falch, Knut (Scanpix)

Finansnæringens voktere flytter til Oslo sentrum, og skifter navn.

15.12.09 11:46

Førstkommende helg er det duket for flyttesjau i Kredittilsynet.

Den 21. desember skal direktør Bjørn Skogstad Aamo og hans ansatte være på plass i nye lokaler i Oslo sentrum. Tilsynet skal leie plass i lokalene til Norges Bank i Revierstredet.

Finanstilsynet
Samtidig endrer Kredittilsynet navn til Finanstilsynet.

- Kredittilsynet fikk sitt navn ved etableringen i 1986. Navnet har etter hvert vist seg å være lite dekkende for bredden i virksomheten. Det nye navnet reflekterer bedre at tilsynet omfatter både bank-, forsikrings- og verdipapirtilsyn og andre oppgaver, sier direktør Bjørn Skogstad Aamo.

Det nye navnet ble vedtatt av Stortinget i juni i år. Skogstad Aamo understreker at navneendringen ikke betyr noen endringer av rolle, ansvar eller oppgaver. Navneendringen gjennomføres samtidig med flytting til nye lokaler, slik at det ikke medfører merkostnader av betydning.

Til det nye navnet er det utarbeidet en ny visuell profil som, i likhet med Kredittilsynets gamle profil, er forankret i bruk av riksvåpenet.

Hos Norges Bank
Finanstilsynet leier lokaler i Revierstredet 3 av Norges Bank.

Men forholdet mellom Finanstilsynet og Norges Bank vil ikke endres ved at Finanstilsynet blir leietaker. Finanstilsynet vil ha egen inngang og egen kantine. Ferdselen mellom de to lokalene vil være regulert. Finanstilsynet vil fortsatt arbeide selvstendig, med eget styre. Som tidligere vil det være et samarbeid mellom Norges Bank og Finanstilsynet om rapportering, overvåking av finansiell stabilitet og beredskap for løsning av problemer i finansmarkedet.

¿ Vi ser fram til å flytte inn i sentralt beliggende og moderne lokaler med høy grad av sikkerhet, sier Bjørn Skogstad Aamo.

På grunn av flyttingen holder Kredittilsynet stengt fra og med kl. 13.00 fredag 18. desember 2009. Finanstilsynet er på plass i de nye lokalene fra kl. 08.00 mandag 21. desember 2009.

Kredittilsynet holder i dag til i lokaler på Brynseng i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.