NA24.no

Kreftmedisin koster mye

Sist oppdatert:
Legemiddelselskap har betydelig økte kostnader med utvikling av kreftmedisin.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Algeta hadde driftsunderskudd på 19,5 millioner kroner i første kvartal, sammenlignet med et tap på 8,8 millioner kroner i samme periode i 2006.

NA24 -din næringslivsavis

Kostnadene er i henhold til den planen som er lagt for utviklingen av Alpharadin og de øvrige legemidlene under utvikling. Kostnadene er betydelig høyere enn i første kvartal i fjor, som følge av økte kostnader ved kliniske tester og øvrig forskning og utvikling knyttet til Alpharadin.

Resultat før skatt ble i første kvartal på minus 18,5 millioner kroner mot 8,5 millioner kroner i underskudd året før.

Selskapet har fortsatt ingen driftsinntekter og ved utgangen av kvartalet hadde de en kontantbeholdning på 341,2 millioner kroner.

- Algeta har kommet langt i å utvikle neste generasjons kreftbehandling. De kliniske resultatene for Alpharadin er overveldende positive og den vellykkede emisjonen setter oss i stand til å starte fase III-programmet for vårt viktigste produkt, sier adm. direktør Thomas Ramdahl i Algeta, i meldingen.

Algeta hadde en vellykket offentlig emisjon i mars som innbrakte 250 millioner kroner til den videre utviklingen av Alpharadin og andre behandlingsformer for kreft.

Selskapet ble tatt opp til notering på Oslo Børs 27. mars 2007

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere