NA24.no

Kreftmedisin på børs

Sist oppdatert:
Legemiddelselskapet Clavis Pharma kan gå gode tider i møte hvis myndighetene godkjenner kreftmedisinen deres.

- Fremtidig suksess til Clavis Pharma ligger i om selskapet klarer å få sine produkter ut på markedet, sier analytiker Espen T. Jørgensen i Terra Securities til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Fredag ringte børsbjellen igjen og legemiddelselskapet Clavis Pharma ble årets 18. selskap notert på Oslo Børs. Inngangskursen for selskapet er 45,50 kroner, og aksjen steg raskt drøye tre prosent.

Godkjennes
Clavis Pharma ASA er et kreft-fokusert legemiddelselskap i utviklingsfasen. De benytter sin «Lipid Vector Technology» (LVT) til å utvikle en rekke nye patenterte legemidler ved å forbedre allerede eksisterende og veldokumenterte medikamenter.

- Det må først godkjennes av myndighetene før det kan selges. Det er manko på flere typer kreftbehandlinger, og hvis det blir godkjent begynner legene å selge dette, sier Jørgensen.

Selskapet har to kreftbehandlingstypene ELACYT™ og CP-4126™. Det første er det 20 prosent, og den andre ti prosent sannsynlighet at det kommer på markedet ifølge meglerhuset Terras analyse.

- Den reelle sannsynligheten er høyere, men i min analyse holder vi tallene lavere, sier analytikeren i Terra.

Her tre av hovedpersonene bak Clavis Pharma. Finn Myhren (tv), koserndirektør Tom E. Pike (midten) og Marit liland Sandvold (th)
Her tre av hovedpersonene bak Clavis Pharma. Finn Myhren (tv), koserndirektør Tom E. Pike (midten) og Marit liland Sandvold (th)

Hydro-skolen
Selskapet ble etablert i august 2001 og utvikler legemidler, med hovedvekt på kreft.

- Å utvikle legemidler er en kostnadsintensiv affære. Det er tradisjonelt lange løp fra idé til produktet er ferdig, sier konsernsjef Tom E. Pike til NA24.

To av selskapets nøkkelansatte er Finn Myhren og Marit Liland Sandvold, som også fikk gleden av å ringe i bjellen. Styreformann er tidligere børsdirektør Sven Arild Andersen. Alle tre har bakgrunn fra Hydro.

- Jeg var med på de første syntesene helt tilbake til 1985, sier Finn Myhren.

PÅ GAMLE TRAKTER: Tidligere børsdirektør Sven Arild Andersen er styreformann i Clavis Pharma.
PÅ GAMLE TRAKTER: Tidligere børsdirektør Sven Arild Andersen er styreformann i Clavis Pharma.

Vekst
Konserndirektøren sier selskapets vekst skal komme gjennom strategiske avtaler.

- Vi skal skape vekst gjennom å utvikle tre kreftlegemidler og strategiske partneravtaler. Det er en av grunnene til at vi har hentet penger, sier han.

Tidligere børsdirektør Sven Arild Andersen stilte ulastelig antrukket på gamle tomter da selskapet ble notert fredag.

- Fra min tid i Hydro hadde jeg med meg denne teknologien som Clavis Pharma basert seg på. I starten het det Virus-teknologien, og deretter CAT-teknologien og nå LVT-teknologien. Det er utrolig spennende å se hvordan et slik prosjekt går sin gang gjennom tiden, sier Andersen.

Ifølge Andersen har selskapet et grundig opplegg og han møter selv historien i døren ved å gå inn som styreformann i selskapet.

Etter børsnotering har selskapet 480 aksjonærer. Tilrettelegger før notering er meglerhusene Carnegie, DnB NOR Markets, og Terra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere