NA24.no

Kreftrykter rundt Apple-sjefen

Det ryktes nå om at Steve Jobs nok en gang kan ha fått kreft.

New York Post skriver i dag at Apple-sjefen Steve Jobs kan ha fått kreft igjen.

NA24 - din næringslivsavis

Det kom som et sjokk på markedet da det ble klart at Steve Jobs hadde kreft i 2003. Apple-sjefen er ikke som alle andre sjefer og er godt likt blant ansatte og aksjonærer. Et nytt krefttilfelle vil dermed være dramatisk for selskapet.

- Hedgefondinvestorer er veldig bekymret, sier en kilde til avisen.

Tynn sjef
Ryktene har fått bein å gå på etter at Jobs fremstod dramatisk tynnere på en konferanse selskapet avholdt. I tillegg er alt hemmelighetskremmeriet rundt det forrige sykdomstilfellet med å få ryktene til å svirre.

I 2003 ble ikke kreftsykdommen offentlig kjent før etter at Jobs hadde fjernet kreftsvulsten. Rapporter i etterkant av episoden avslører at selskapets ansatte visste om sykdommen hele ni måneder før det ble offentlig kjent.

Selger seg ut på forhånd
New York Post har nå snakket med investorer som allerede har solgt seg ned i aksjen, i påvente av nyheter om et nytt krefttilfelle hos Jobs.

En del av bekymringen rundt Apple-sjefens helse, bortsett fra ren sympati, er at Apple ikke har noen alternative sjefskandidater på plass. En del av Apples verdier er knyttet til lederen, skriver avisen.

Analytikere og bedriftsledelses-eksperter har argumentert for at en sjef som Jobs, som er pådriver for utviklingen av Apples produktsuksesser, så er helse en materiell faktor i selskapets prestasjoner, noe som må formidles til investorer med en gang, står det i avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere