NA24.no

Krekar-advokat: - Er PST-sjefen dum?

Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
PST-sjef Jørn Holme er kritisk til at Mullah Krekar fortsatt er i Norge. - Er Holme dum, svarer Krekars advokat.

Brynjar Meling er Krekars advokat. Han reagerer kraftig på at Holme er kritisk til at Krekar fortsatt er i Norge, ifølge P4 Nyhetene.

- En fare
Holme uttalte onsdag at det er rart at en stat som Norge ikke kan utvise en person om regjeringen mener denne er en fare for rikets sikkerhet.

Dette utspillet får Meling til å se rødt.

- Det er helt åpenbart at det ikke er grunnlag for å sende Krekar ut av landet. Det må Jørn Holme vite - hvis han ikke er dum, da, sier Meling til kanalen.

- Bør endres
PST-sjefen mener at Krekar-saken avslører et stort behov for å endre systemet for behandling av flyktninger som kommer til Norge.

-Poenget mitt er ikke at mannen ikke er fysisk utvist. Men det er utrolig hvis en person som Krekar ikke kan utvises, hvis regjeringen mener han er en fare for Rikets sikkerhets, sier Holme.

Holme ønsker seg et annet system, men vil ikke konkretisere hva slags system han ser for seg.

- Jeg tror terrorutfordringen i forhold til Norge og personer vi mener er en fare for Rikets sikkerhet at vi bør ha et noe annet system, men som likevel tar vare rettssikkerheten og muligheten til å klage på avgjørelser, sier han.

Holme ser «med noe undring» på at slike saker først må behandles i Utlendingsdirektoratet, så i Utlendingsnemda og så i rettsapparatet.

- Vi bør være i stand til å si farvel uten en langvarig prosess, fortsetter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere