NA24.no

Kreutzer leverer

Sist oppdatert:
Idar Kreutzer og Storebrand kommer med gode tall i et svakt finansmarked.

Storebrand fikk et resultat som var over markedets forventninger i første kvartal. Det var likevel effekten av den nye forsikringsloven som dro opp.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsresultatet før avskrivninger var på hele 535 millioner kroner i siste kvartal, mens det var ventet et underskudd på 91 millioner kroner. I fjor var driftsresultatet før avskrivninger, eller det Storebrand kaller konsernresultat, på 389 millioner kroner.

Liv trekker opp
Det er særlig livdelen som trekker opp resultatene i forhold til markedets forventninger. Resultatet er positivt påvirket av overgang til ny livsforsikringslov. I tillegg til dette er det sterk premievekst og flyttebalanse i Storebrand Livsforsikring.

Livforsikringsdelen leverte et resultat på knallsterke 448 millioner kroner i kvartalet, mot 272 millioner kroner i fjor. Kapitalforvaltningens resultat i kvartalet var på 48 millioner kroner, mot 31 millioner i fjor. For Storebrand Bank var fasiten 51 millioner kroner, noe som var en nedgang fra 79 millioner kroner i fjor.

- Storebrand viser en stabilt god utvikling i et kvartal preget av stor markedsuro. Risikostyringen fungerer som forutsatt, og den underliggende driften utvikler seg tilfredsstillende.Integrasjonsarbeidet med SPP går som planlagt og nysalget i Sverige øker, skriver konsernsjef Idar Kreutzer i en kommentar. 

 

Gitt 200 millioner i inntekter
En ny forsikringslov med forskrifter trådte i kraft i Norge ved årsskiftet. Den nye loven innebærer store endringer for livsforsikringsselskapene. Storebrand har gjennomført et omfattende arbeid for å sikre at endringene styrker selskapets konkurransekraft.

Overgangen til ny forsikringslov har medført en inntekt i regnskapet på om lag 200 millioner kroner, hovedsakelig gjennom en oppløsning av sikkerhetsfondet. I selskapsporteføljen er det inntektsført 235 millioner kroner i kursreserver i kvartalet.

 

Storebrand skriver i sin melding at det nylig kjøpte svenske finansselskapet SPP viser en positiv utvikling med en økning på 12 prosent i nysalget sammenlignet med samme periode i fjor. Resultatet til selskapet var på fattige 63 millioner kroner i første kvartal. Dette er ned fra 110 millioner kroner i samme periode i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere