NA24.no

Krever 50.000 ekstra

Sist oppdatert:
Akademikerne krever 50.000 for høyere utdanning i Oslo kommune.

Akademikerne krever at årets lønnsoppgjør i Oslo kommune løser de store likelønns- og rekrutteringsutfordringene kommunen har med langtidsutdannede arbeidstakere.

- Vi snakker om minst 50.000 kroner, sier forhandlingsleder Karsten Kragh Langfeldt i Akademikerne kommune. Lønnsforhandlingene i Oslo kommune starter i dag, torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Når lønnsnivået i privat sektor ligger 175.000 kroner høyere enn i kommunene, er dette den største likelønnsutfordringen i Norge i dag, hevder Akademikerne i en pressemelding.

Det er et mål å redusere denne forskjellen vesentlig i årets oppgjør.

- Det er ingen tvil om at norske kommuner har en betydelig likelønnsutfordring. En rapport fra Price Waterhouse Coopers og Frisch-senteret som kom rett før påske, dokumenterer dette med all tydelighet. Jo mer utdanning man har, jo dårligere avkastning får en ved å være ansatt i stat og kommune. Det må Oslo kommune gripe fatt i ved årets oppgjør, sier Langfeldt.

Lønnsgapet mellom kommunen og privat sektor for akademisk arbeidskraft er nå så stort at Oslo kommune fremstår som en lite attraktiv arbeidsplass for høyt utdannet arbeidskraft. Det får store konsekvenser for kvaliteten på velferdstilbudet til byens innbyggere, mener Akademikerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere