To uavhengige advokatfirmaer konkluderer med at nestleder Rune Olsø i Trondheim Arbeiderparti var inhabil da han fikk kontrollkomiteen med seg på å utsette revisjonen av Trondheim Kino, skriver Adresseavisen.

Nå krever Venstre-politiker Snorre Vikdal at Olsø, som også er nestleder i byens kontrollkomité, trekker seg fra komiteen.

- Rune Olsø kan med dette ikke fortsette å sitte i Kontrollkomiteen og være dets nestleder. Kontrollkomiteen skal kontrollere andre, påpeker Vikdal på sin Facebook-side.

Han viser til «at kontrollkomiteen skal sikre den allmenne tillit til at de kommunale oppgaver blir ivaretatt på en best mulig måte».

Både Olsø og ordfører Rita Ottervik mener imidlertid at det formelt sett ikke har skjedd noe galt i prosessen.

- Eneste riktige at han trekker seg

Bakgrunn for saken er at Olsø, som i flere år var styreleder i Trondheim Kino og datterselskapet Trondheim Kino Utvikling, etablerte godteriselskapet Candy People Norway sammen med Trondheim Kino Utvikling.

Olsø fikk like etter at han opprettet det nye selskapet, gjennomslag for å utsette en revisjon av Trondheim Kino. Det var da kritikken om rolleblanding startet.

- Ap og Rune Olsø har hatt lang tid på gjøre det eneste riktige, nemlig at Rune Olsø må trekke seg fra Kontrollkomiteen. De har valgt å ikke gjøre det, skriver Vikdal på Facebook.

Han skriver at han bystyremøtet 26. mai vil kreve at Olsø trekker seg, dersom han ikke tidligere har gjort det frivillig.

Nettavisen har vært i kontakt med Olsø på telefon og sms, og spurt om han vurderer å trekke seg fra kontrollkomiteen, og avventer svar.

- Olsø bør ikke trekke seg

Nettavisen har også vært i kontakt med Aps gruppeleder i Trondheim, Geir Waage, med spørsmål om det samme.

- Bør Rune Olsø trekke seg fra kontroll-komiteen, slik Snorre Vikdal krever?

- Nei. Snorre Vikdal, har en lang historie med å fremsette grove, ubegrunnede beskyldninger i offentligheten, sier Waage til Nettavisen.

Har stormet før

Det har stormet rundt Olsø før. Han trakk seg som Entra-direktør 17. oktober 2012, og begrunnet det med at han ville skape ro i selskapet.

Les også: Oslø: - Aldri aktuelt å fortsette med mistillit

Da hadde han fått mye kritikk for sin lønn på over tre millioner kroner i det statlige eiendomsselskapet.