NA24.no

Krever at Bjelland må gå

Sist oppdatert:
Kunsteksperter krever at Nasjonalmuseets styreleder går av.

Mandag måtte direktør Allis Helleland forlate stillingen etter bare ett år i jobben. Nå kan kunstsamler, investor og styreleder Christer Bjelland følge etter.

NA24 - din næringslivsavis

- Bjelland har vært inneblandet i to ansettelser. Begge har vært totalt mislykkede. Det bør han ta konsekvensene av. Hadde dette vært Hydro eller Orkla, ville styrelederen gått for lengst, sier kunstkritiker Marit Paasche til Dagsavisen.

Hun får støtte av kunsthistoriker Ina Blom ved Universitetet i Oslo.

- Bjelland har ikke gjort en god nok jobb de siste årene. Bjelland har ikke hatt øret tett nok til bakken, og feiltolket signalene fra Danmark, kommenterer Blom.

Helleland kom fra toppjobb i Danmark, og ble kritisert for sin personalhåndtering og lederstil, og for å overkjøre Nasjonalmuseets eksperter når kusnt ble innkjøpt.

- Min største vanskelighet var at styret og jeg var uenige om ledelsesformen. Hvis en leder ikke har beslutningsmyndighet, er det umulig å lede, sier Allis Helleland til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere