*Nettavisen* Økonomi.

Krever at fusjonen droppes

Vil at styret i Wavefield Inseis stopper fusjonen med TGS.

Aksjonærer i Wavefield ønsker å instruere styret om å hindre at fusjonen med TGS blir gjennomført. Dette skal skje gjennom et vedtak på den ekstraordinære generalforsamlingen som avholdes senere på ettermiddagen torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

- Generalforsamlingen anser at vilkårene for å gjennomføre fusjonen med TGS ikke er oppfylt. Styret, etter innspill og diskusjoner med store aksjonærgrupperinger, instrueres herved om å hindre gjennomføring av fusjonen og arbeide for at fusjonsavtalen bortfaller enten ved en minnelig avtale eller ved voldgift i henhold til fusjonsplanen, heter det i forslaget som skal behandles på dagens ekstraordinære generalforsamling.

Bakgrunnen for at aksjonærene og Wavefield Inseis nå ønsker å komme seg ut av fusjonsavtalen er at TGS overraskende sendte ut et resultatvarsel kort tid etter at avtalen var inngått med Wavefield. I etterkant har styret og ledelsen hatt instruks om å utsette den endelige fusjonen som skulle funnet sted i november i fjor. TGS fikk sjansen til å redegjøre for hvorfor de ikke klarer å innfri egne forventninger, samtidig som Wavefield ønsket en selvstendig gjennomgang av forholdene som førte til resultatvarselet.

Beskyldninger om at ledelsen og styret i TGS burde vite om de dårlige tallene på den tiden fusjonsavtalen ble inngått, har ikke blitt tilstrekkelig tilbakevist for Wavefield. Aksjonærene er ikke fornøyd med at Wavefield ikke har fått gjennomført en selvstendig gjennomgang av TGS.

TGS har brakt saken inn for voldgift, og hvis partene ikke blir enige blir det opp til voldgift å avgjøre skjebnen til seismikkfusjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.