NA24.no

Krever at fusjonsplan gjennomføres

Aksjonærene i Wavefield Inseis vil ha handling.

Aksjonærene i i seismikkselskapet Wavefield valgte på slutten av fjoråret å skrinlegge en planlagt fusjon med konkurrenten TGS-Nopec som følge av resultatsvikt hos sistnevnte.

NA24 - din næringslivsavis

Nå kommer det krav fra flere av aksjonærene om at fusjonsplanen fra 20. august 2007 iverksettes.

Vil inngå ny fusjonsplan
I forkant av generalforsamlingen i Wavefield har styret mottatt to nye forslag til agendaen, kommer det frem av en børsmelding fra Wavefield.

Fra Sector Omega kommer det nå et krav om at generalformsamlingen skal vedta den eksisterende fusjonsplan ikke er oppfylt. Men om styret i TGS aksepterer det blir styret i Wavefield instruert til å inngå en ny fusjonsplan der vilkårene som ble inngått 20. august videreføres med at bytteforholdene endres fra 0.505 til 0.540 og at generalforsamlingen i TGS velger følgende nye styre med effekt etter fusjonen: Svein Eggen (styreformann), Anders Farestveit (visestyreformann), Synne Syrrist, Hank Hamilton fra TGS, Elisabeth Harstad, Arne K. Mæland, Colette Lewiner og Kathleen R. Arthur.

Ønsker å gjennomføre
Det andre forslaget kommer fra Range Capital Partners. De skriver følgende i sitt krav til ny agenda:

- Generalforsamlingen anser vilkårene for å gjennomføre fusjonen som oppfylt og instruerer derfor styret om å ta alle nødvendige steg for å gjennomføre fusjonen med TGS ifølge med fusjonsplanen av august 2007.

Generalforsamlingen i Wavefield finner sted onsdag 18. juni

Wavefield har ønsket å komme seg ut av ekteskapet, mens TGS Nopec strekker seg langt for at det blir gjennomført. TGS har brakt saken inn for voldgift, og hvis partene ikke blir enige blir det opp til voldgift å avgjøre skjebnen til seismikkfusjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere