NA24.no

Krever barns sykdom på CV

Sist oppdatert:
Jobbsøkere hos Adecco må svare på spørsmål om barnas sykdom. - Uakseptabelt, mener SV.

Bemanningsselskapet Adecco krever arbeidssøkere for opplysninger om barnas helse. Når de skal registrere CV-en sin på Adeccos hjemmeside, må de blant annet svare på spørsmål om de har syke barn.

- Uakseptabelt for alle partier, mener lederen for sosialkomiteen på Stortinget.

NA24 - din nye næringslivsavis

- Kan ikke være lov
- Det kan da ikke være lov, var svaret Karin Andersen (SV) da NA24 fortalte om spørsmålene arbeidstakerne må svare på.

Lederen av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget var forundret over at spørsmål om barns helse i en jobbsøknad ikke var regulert, men stilte seg enda mer undrende til praksisen hos Adecco.

- Det er helt feil vei å gå, nå som alt settes inn for å få et tilgjengelig og inkluderende arbeidsliv, tordner lederen av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Inkluderende arbeidsliv saga blott
Arbeidstilsynet opplyser at det er paragraf 13.4 i Arbeidsmiljøloven som omhandler innhenting av opplysninger ved ansettelser. Men det er lov å spørre om opplysninger om familiemedlemmers helse.

- Det er jo strid med alt vi jobber med politisk. Dette er er et tilfelle som er politisk uakseptabelt for alle uansett partitilhørighet, mener Andersen.

Hun mener det ikke er relevant i jobbsammenheng, hvordan barnas helse er, og mener det kan gjøre arbeidsmarkedet utilgjengelig. Det vil si det samme som yrkesforbud for store grupper av befolkningen, sier komitélederen til NA24.

- Adecco bør slutte med dette uten en lovregulering, men rett og slett av eget vett og forstand, sier hun.

Vil bare ivareta kandidatene sine
Når NA24 konfronterer Adecco med praksisen, blir vi henvist til spørsmål via e-mail.

Her er begrunnelsen for hvorfor man spør etter barnas helsetilstand, ført i pennen av konsernsjef Per-Arne Gulbrandsen i Adecco Norge As:

«Begrunnelsen til at vi spør om våre CV-registrerte har kronisk syke barn er dels at slike forhold gir kandidaten rettigheter ut over normalt i forhold til bl.a. fravær. Dette ønsker vi å ivareta i forhold til kandidaten. Dels ønsker vi å kartlegge mest mulig omkring kandidatens livssituasjon slik at vi kan tilrettelegge for et arbeide som er tilpasset de behovene kandidaten har.»

- For touchy å si høyt
Med dette antyder konsernsjefen at arbeidstakere med kronisk syke barn trenger spesielt tilrettelegging.

Når vi snakker med lederen for Handikappedes Barns Foreldreforening (HBF), Trond Morten Osvold, kan han fortelle om en helt annen realitet.

- Erfaringsmessig spenner ansatte med kronisk syke barn fra de som ikke tar ut en eneste dag fordi de ikke vil belaste arbeidsgiveren, til de som er i en situasjon der de er nødt til å benytte seg av både fridager og sykemeldinger, sier han.

Han kjenner til folk som burde vært hjemme, men som strekker seg og ordner seg privat for ikke å belaste arbeidsgiveren.

- Jeg vet om foreldre som i utgangspunktet er kvalifisert, og som ikke kan skjønne annet enn at det må ha vært utslagsgivende å ha et funksjonshemmet eller kronisk sykt barn. Vår erfaring er at nå går det ikke bare på egen helse, men også på barnas når man søker jobb, sier Osvold til NA24.

Avviser diskriminering
Adecco avviser at de diskriminerer noen.

- Ledigheten har gått radikalt nedover, og det er åpenbart et marked hvor etterspørsel er større enn tilbud. Hvorfor skulle Adecco i denne situasjonen diskriminere noen? spør konsernsjefen.

Når NA24 spør om opplysningene kan bli brukt for å luke ut arbeidstakere med kronisk syke barn og krav på ekstra fridager, er svaret avvisende:

- Situasjonen er faktisk slik at det er mangel på arbeidskraft om dagen. Vi luker ikke ut noen søkere, tvert imot er det i vår interesse å få flest mulig ut i oppdrag, sier konsernsjef Per-Arne Gulbrandsen.

- Men spør arbeidsgivere etter dette?

- De fleste av våre kunder er opptatt av å få personell med rett kompetanse til å dekke de behovene som foreligger. De fleste er også faktisk klar over at alle ansatte lever et liv basert på døgnets 24 timer, hvor arbeid, privatliv og søvn veves inn i hverandre. Skal man fungere best på jobb, må privatbehovet dekkes og vice versa, svarer Gulbrandsen.

Konsernsjefen i Adecco hevder at Adecco på mange måter har to oppdragsgivere; kunden som søker arbeidskraft og jobbsøkeren. Begge gruppene er like viktige for dem.

- Vi er opptatt av å finne arbeid som jobbsøkeren blir fornøyd med og trives i. Det er ikke bare sosialt sinnelag fra Adecco, det er jobben vår! sier han til NA24.

Et sosialt sinnelag er altså grunnen til Adeccos spørsmål etter barn med kroniske sykdommer. Manpower derimot spør verken etter antall barn, når de er født eller om de har en kronisk sykdom.

Verdens ledende bemanningsbyrå
Adecco SA, hadde et netto overskudd på 100 millioner euro i første kvartal 2006. Det er 59 prosent over fjoråret, og gjør det til verdens ledende bemanningsbyrå.

Her er hovedpunktene i rapporten fra første kvartal 2006:

- Adecco SA hadde en omsetning på 4,7 milliarder euro, en økning på 15 prosent i forhold til samme periode i 2005. 9 prosent av dette skyldes organisk vekst.

- Dekningsgraden bedret seg med 17,4 prosent.

- Adecco AS hadde et driftsresultat på 149 millioner euro, en økning på 37 prosent.

- Netto overskudd endte på 100 millioner euro, en økning på 59 prosent.

- Adecco Nordic oppnådde en omsetning på 160 millioner euro, noe som tilsvarer en salgsvekst på 43 prosent sammenlignet med første kvartal i 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere