NA24.no

Krever billigere rigger

Sist oppdatert:
StatoilHydro synes riggselskapet krever for høye priser.

Den norske oljekjempen stanser arbeidet med å hente inn rigger. Fallende oljepris og usikkerhet i forbindelse finanskrisen har gjort at de trekker en anbudsrunde.

NA24 - din næringslivsavis

I sommer sendte de ut forespørsler til de største bore- og riggselskapene i verden. Formålet var å leie inn både halvt nedsenkbare flyterigger og oppjekkbare borerigger. Oppstart var forespeilet ved utgangen av 2012, men riggselskapene forlanger for mye av riggene.

Den opprinnelige fristen løp ut 25. august, og da hadde de mottatt tilbud på 28 rigger fra 15 leverandører. Rett etter dette inntraff finanskrisen med full styrket og oljeprisen har samtidig stupt fra nivåene i sommer. De fikk StatoilHydro til å forlange lavere priser.

– Vi er opptatt av å redusere kostnadene og være strenge på våre prioriteringer, sier direktør for anskaffelser Anders Opedal i StatoilHydro.

Selv om riggselskapene var villig til å gå noe ned i pris er ikke oljeselskapet fornøyd.

– Til tross for reduksjon på tilbudte priser er det fortsatt et betydelig gap mellom tilbudene og forventningene vi har til rater. Vi har derfor besluttet å terminere anskaffelsesprosessen, sier Opedal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere