NA24.no

Krever boikott-svar fra Støre

Sist oppdatert:
Utenriksminister Jonas Gahr Støre må nå svare på om regjeringen vil boikotte Israel, slik sentrale medlemmer av SV går inn for.

- Det er svært urovekkende at sentrale krefter i SV nå går inn for at Norge skal boikotte Israel - det eneste demokratiet i Midtøsten, seier KrFs utenrikspolitiske talsmann Jon Lilletun.

SV-aksjon
I januar starter SV en landsomfattende aksjon mot Israel, og sentrale partitopper krever at Kristin Halvorsen får med seg regjeringen på en nasjonal våpen- og vareboikott av Israel.

SV har et landsmøtevedtak på boikott av Israel og Halvorsen sier hun står på partiets standpunkt. Det står ingenting i Soria Moria-erklæringen om boikott av Israel, men Halvorsen varsler i Dagsavisen at hun vil ta denne saken opp i regjeringen.

- Spesielt oppsiktsvekkende er det at dette skjer bare noen få dager etter at Stortinget har diskutert en eventuell boikott av Iran. Da gikk SV imot, men nå sier til og med partilederen at en boikott av Israel ikke er ferdig diskutert i regjeringa, kommenterer Lilletun.

Svekker fredsprosessen
Han krever en avklaring fra utenriksminister Jonas Gahr Støre på hva som er regjeringens politikk når det gjelder boikott av Israel.

- En boikott av Israel vil svekke fredsprosessen ytterligere og ramme sivilbefolkningen i Israel. Denne politikken kan ikke tjene til noe. Her må statsråden rydde opp, seier Lilletun.

Her er hele spørsmålet til utenriksministeren:

I følgje Dagsavisa 1. desember 2005, krev sentrale medlemmer frå SV at regjeringa innførar ein nasjonal boikott av Israel. På SV sitt landsmøte vart det fleirtal for ei fråsegn om boikott av Israel og direkte sanksjonar av Israel frå FN. Partileiar Halvorsen uttalar til Dagsavisa at boikott av Israel ikkje er ferdig diskutert i regjeringa. Statsministar Stoltenberg på si side hevdar at boikott ikkje er ein del av denne regjeringa sin politikk. Kan utanriksministaren klargjere om denne regjeringa vil boikotte Israel?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere