NA24.no

Marco Elsafadi kreves for flere hundre tusen kroner.
Marco Elsafadi kreves for flere hundre tusen kroner. Foto: Magne Turøy

Krever flere hundre tusen kroner av Marco Elsafadi

Sist oppdatert:
«Hva kan jeg bli?», het selskapet hvor idrettsprofilen og programskaperen Marco Elsafadi var styreleder for. Nå er svaret: Saksøkt.

Fjorårsvinneren av «Mesternes mester» på NRK har mange jern i ilden, skriver BA. For tiden er han på skjermen på TV 2 med programmet «De bortførte barna».

Nå er 38-åringen saksøkt for flere hundre tusen kroner etter en aksjonærkrangel i selskapet «Hva kan jeg bli? AS».

– Jeg har ikke gjort noe ulovlig og kan dokumentere alt, sier Elsafadi som avviser hele kravet.

Selskapet ble stiftet i desember 2011 og skulle drive med undervisning og foredrag for skoleelever og ungdommer.

Uenighet om veien videre

Det ble inngått flere avtaler og satt i gang noen tiltak, men på grunn av uenighet om veien videre strandet hele prosjektet.

I 2012 ble det utbetalt til sammen 405.000 kroner i lønn og ytelser til tre personer, blant andre den tidligere basketballstjernen.

Det er i ettertid oppstått uenighet om hvor mye den enkelte hadde krav på.

Siden sommeren 2012 har det ikke vært noen aktivitet i selskapet.

Høsten 2013 bestemte generalforsamlingen seg for å gå videre med saken og fremme erstatningskrav mot tidligere styreleder.

– Vi mener det er foretatt flere disposisjoner som er rettsstridige samt at det ble foretatt flere kanselleringer av avtaler som selskapet hadde forpliktet seg til. Det er en styreansvarssak, sier advokat Peter Onsager Steen til BA.

«Betydelige beløp»

Han representerer selskapet som har tatt ut søksmålet mot Elsafadi.

Han ønsker ikke å kommentere detaljer eller størrelsen på erstatningskravet, men sier det dreier seg om betydelige beløp.

I det siste regnskapet for aksjeselskapet, signert av styrelederen som overtok for Elsafadi, ble det notert et underskudd på 255.000 kroner og at aksjekapitalen var tapt.

Revisor kom med flere anmerkninger om mangelfull internkontroll og regnskapsopplysninger i selskapet, og at hun ikke hadde skikkelig grunnlag for å gjøre seg opp en mening om årsregnskapet.

Møte i retten

Onsdag skal det avholdes et planleggingsmøte i Bergen tingrett hvor spørsmål om rettsmekling og eventuelt tidspunkt for rettssak blir avklart.

– Jeg har overhodet ikke gjort noe ulovlig og kan stå inne for alt jeg har gjort, sier Marco Elsafadi til BA.

Han tar søksmålet fra hovedaksjonæren i selskapet med knusende ro, og sier han er blitt lurt, utnyttet og skvist ut som styreleder.

– Jeg kan dokumentere at alt jeg har gjort er innenfor loven. Jeg har i tillegg utestående mer lønn, og kommer derfor til å fremme et motsøksmål, sier Elsafadi.

Han karakteriserer søksmålet som et forsøk på å presse ham for penger.

– Det er tragisk at både jeg og samfunnet må bruke tid og midler på en sånn tullete sak, avslutter han.

Les flere nyheter på BA her!

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere