NA24.no

En trykkmåler ved et av anleggene til Interoil i Colombia IOX
En trykkmåler ved et av anleggene til Interoil i Colombia IOX (Interoil)

Krever InterOils døtre

Obligasjonseierne går til retten.

Norsk Tillitsmann har gått til rettslige skritt for å overta aksjene i InterOils datterselskaper InterOil Exploration and Production Latin America AS, InterOil Exploration and Production Africa AS og InterOil Exploration and Production Ghana AS.

Tillitsmannen gjør dette på vegne av obligasjonseierne bak lånet FRN InterOil Exploration and Production ASA Senior Securred Callable and Putable Bond Loan Issue.

Det opplyser InterOil i en børsmelding. Bakgrunnen er at InterOil ikke klarer å betjene lånet på 115 millioner dollar. Norsk Tillitsmann krever også dekket renter og kostnader.

I børsmelding skriver InterOil Exploration and Production ASA at de mener at Norsk Tillitsmann ikke har grunnlag til å gå videre med kravet. Oljeselskapet vil krevet at rettsaken blir avvist eller at InterOil blir frikjent fra plikten med å overføre aksjene.

De initierte salgs- og refinansieringsprosessene vil fortsette med et mål om å sikre tilbakebetaling av sikrede lån så vel som usikre kreditorer. Som tidligere informert har selskapet som mål om å ferdigstille denne prosessen innen utgangen av april, skriver InterOil i en børsmelding.

Les mer: Bryter fredsavtale

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere