NA24.no

Krever lydopptak av finansbransjen

Sist oppdatert:
Kredittilsynet vil ta opp telefonsalg av finansprodukter.

Sleipe salgstriks har lurt tusenvis av ordmenn til å bruke millioner av kroner på tvilsomme finansprodukter. Nå vil Kredittilsynet at telefonsamtaler, sms-er og e-poster lagres i tre år slik at de og andre kan gå inn i eventuelle klager innen sakene er foreldet, skriver Dagsavisen.

NA24 – din næringslivsavis

- Det er ikke vanskelig å finne eksempler på kunder som helt åpenbart ikke har skjønt hva de har kjøpt og utsatt seg for. Mange brenner inne med investeringer de ikke kommer seg ut av igjen, sier Eirik Bunæs i Kredittilsynet.

I dag krever loven at risikoen for å tape penger skal gå klart fram av rådene folk får og at selgeren må opplyse om han tjener mer på å anbefale noen produkter fremfor andre.

- Men det har vært en del svakheter her, sier Bunæs.

I et forslag til endringer i verdipapirforskriftenes regler om lydbåndopptak tar derfor Kredittilsynet til orde for at alle telefonsamtaler mellom sparebanker, forretningsbanker og andre investeringsforetak og deres kunder skal tas opp på bånd. Forslaget er ute på høring til 19. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere